Arkitekt Annibale Lippi

Annibale Lippi var en italiensk arkitekt, der var aktiv i anden halvdel af det 16. århundrede. Han blev født som søn af billedhuggeren og arkitekten Giovanni Lippi  med kaldenavnet Nanni di Baccio Bigio. Som elev af Francesco Salviati arbejdede han i hovedsageligt i Rom.

Arkitekt Annibale Lippi

Annibale Lippi’s kendte værker inkluderer kirken Our Lady of Loreto i Spoleto, der blev bygget omkring 1572. Her anvendte han en stil inspireret af Vignola. Han bidrog også til opførelsen af kirkerne Santa Maria a Monte Cavallo og Santa Maria della Pietà a Piazza Colonna i Rom.

Villa Medici i Rom, der tidligere blev tilskrevet Annibale Lippi, men det menes nu, at det primært er hans far, Nanni di Baccio Bigio, der står bag designet. Ikke desto mindre arbejdede Annibale Lippi på byggeriet af villaen.

Annibale Lippi udførte også en restaurering af Palazzo dei Convertendi på Piazza Scossacavalli i Borgo, efter at det blev købt af Kardinal Francesco Commendone. Han gav bygningen sin endelige facade under restaureringen.

I 1578 blev Annibale Lippi medlem af Accademia dei Virtuosi ved Pantheon, en sammenslutning af kunstnere og lærde.

Annibale Lippi døde efter den 18. november 1581, hvor han skrev sit testamente i en allerede syg tilstand. Han blev begravet i familiens grav i Trinità dei Monti i Rom.

Scroll to Top
%d bloggers like this: