Grafitstøv: Sådan tegner du med grafitstøv

I denne guide lærer du at tegne med det vidunderlige materiale grafitstøv.

Hvad er grafitstøv?

Grafitstøv er pulver af grafit og altså det blyanter indeholder bare i støvform. Når grafitten ikke er bundet til noget, vil den let kunne pustes væk og ser ikke rigtig ud af noget. Når man derimod gnider den mod papir, vil der opstå den smukkeste metalliske overflade, som giver en fantastisk effekt i en tegning.

Sådan tegner du med grafitstøv

Grafitstøv skal påføres papiret ved hjælp af et bæreemne. Man kan godt bruge en finger, men det bliver et voldsomt svineri. Det nemmeste er at bruge pladevat (ikke vatrondeller – de er for sammenpressede). Dyp vattet i grafitstøvet, bank det let af og gnid nu vattet på papiret.

Ønsker man at tegne på et kontrolleret område, maskes dette først af med afmaskningstape.

Har man kommet for meget grafitstøv på, kan det nemt trækkes af med et knetgummi. Knetgummiet kan også benyttes til at lave forskellige effekter, eller blot tegne hvide områder med. En knetgummieffekt kan fx være at lave en pølse ud af det, og rulle den hen over det tegnede.

Når man har påført et lag grafitstøv, kan man med fordel fiksere papiret og lægge et lag mere på. På den måde bliver farven mere intens. Man kan også skabe dybdeeffekt, ved at påføre mere i nogle områder og lade andre stå med bare et lag.

Afslut med at fiksere hele billedet med fixativ.

Scroll to Top
%d bloggers like this: