Kunsthøjskoler i Danmark

kunsthøjskoler

Søger du efter kursus på en kunsthøjskole, så kan du finde links til skolerne her.

Højskole er en særligt tradition i Danmark, som handler om at udvikle mennesker. Det er menneskelig dannelse på højt plan, hvor ikke bare emnet er i fokus, men det at være sammen som mennesker. Det samme gælder aftenskolerne, som også tilbyder såkaldt folkeoplysning.

Højskolekursernes længde

Det er forskelligt hvor lange kurser der tilbydes i kunst på højskoler.
Nogle højskoler har lange kurser, hvor man bor på skolen i længere tid, typisk 6 måneder. Andre højskoler tilbyder sommerkurser eller korte kurser på en eller få ugers varighed. På den måde kan man relativt billigt få adgang til store oplevelser i fx en ferie.

Lange kunstkurser på højskole

På de lange kurser deltager primært lidt yngre mennesker, som ikke helt hvad de vil med deres arbejdsliv, men ældre er også velkomne.
Lige kunsthøjskolerne er dog også meget besøgt af ambitiøse kunstneraspiranter, som søger en vej ind på de etablerede kunstuddannelser i Danmark og udland. Man vil derfor ofte møde meget seriøse arbejdsomme kursister på kunsthøjskolernes lange kurser.

Korte højskolekurser i kunst

Korte kunsthøjskolekurser kan være et fantastisk supplement til din kunstneriske udvikling, for du vil møde kvalificerede undervisere som har lagt et udførligt program. Ofte er de korte højskolekurser tilegnet en teknik og undervisningen varetaget af en professionel kunstner. Jeg har selv deltaget på en del af den slags kurser, og finder dem stærkt anbefalelsesværdige. Det kurser med meget højt udbytte og et privilegie at blive undervist personligt af så dygtige kunstnere.

Se samlet søgning på kunst, på Højskolerne.dk

EtikOnline badge
Scroll to Top