Kunstmuseer i København – kunstoplevelser i København og på Frederiksberg

København er en by fyldt med kunstoplevelser, fra de klassiske til de moderne. Med en blanding af historiske kunstmuseer og moderne gallerier har byen noget at tilbyde enhver kunstelsker. Besøgende kan udforske antik kunst i Glyptoteket, eller beundre samlingerne af dansk kunst på Den Hirschsprungske Samling og Statens Museum for Kunst. Ny Carlsberg Glyptotek og Thorvaldsens Museum huser imponerende samlinger af antik kunst og skulpturer, mens Kunsthal Charlottenborg og Kunstforeningen GL STRAND er kendt for at vise nyskabende samtidskunst. København er også hjemsted for en række årlige kunstfestivaler og begivenheder, såsom Copenhagen Art Week og Art Copenhagen, som tiltrækker internationale kunstnere og besøgende. Uanset om man er interesseret i at udforske den danske kunsthistorie eller opdage nye og spændende kunstnere, er København et sandt paradis for kunstelskere.

Cisternerne

En underjordisk udstillingshal på Frederiksberg, der viser midlertidige udstillinger af samtidskunst, skabt specielt til rummets unikke arkitektur og atmosfære.

Cisternerne Roskildevej 25A, 2000 Frederiksberg

Davids Samling

En samling af europæisk kunst og kunsthåndværk fra det 8. til det 19. århundrede, inklusive malerier, tekstiler, keramik og møbler.

Davids Samling Kronprinsessegade 30, 1306 København

Designmuseum Danmark

Museet viser design og kunsthåndværk fra Danmark og udlandet fra det 16. århundrede og frem til i dag. Samlingen omfatter møbler, tekstiler, keramik og glas.

Designmuseum Danmark Bredgade 68, 1260 København

Den Hirschsprungske Samling

En samling af dansk kunst fra det 19. århundrede, herunder værker af kendte kunstnere som Christen Købke, Vilhelm Hammershøi og P.S. Krøyer.

Den Hirschsprungske Samling Stockholmsgade 20, 2100 København

Kunstforeningen GL STRAND

En kunsthal og forening, der viser midlertidige udstillinger af dansk og international samtidskunst.

Gl. Strand Gammel Strand 48, 1202 København

Kunsthal Charlottenborg

En kunsthal og udstillingssted, der viser samtidskunst af danske og internationale kunstnere, og er også vært for Copenhagen Art Week.

Kunsthal Charlottenborg Kongens Nytorv 1, 1050 København

Nationalmuseet

Et af Danmarks største museer med samlinger af dansk kunst, kulturhistorie og arkæologi fra stenalderen til i dag.

Nationalmuseet Ny Vestergade 10, 1471 København K

Nikolaj Kunsthal

Beliggende i Sct. Nicolai Kirke i hjertet af København, er dette en kunsthal, der viser samtidskunst og eksperimenterende kunstprojekter.

Nikolaj Kunsthal Nikolaj Plads 10, 1067 København

Ny Carlsberg Glyptotek

En af Danmarks ældste kunstmuseer med en stor samling af antik kunst, franske og danske malerier fra det 19. og 20. århundrede samt skulpturer og keramik.

Glyptoteket Dantes Plads 7, 1556 København

Overgaden

Institut for samtidskunst.

Overgaden Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København

Statens Museum for Kunst

Danmarks nationale kunstmuseum, med en omfattende samling af dansk og international kunst fra det 14. århundrede til i dag, herunder værker af kendte kunstnere som Rembrandt, Picasso, Hammershøi og Per Kirkeby.

Statens Museum for Kunst Sølvgade 48-50, 1307 København K

Storm

Et museum dedikeret til den danske kunstner og humorist Robert Storm Petersen, også kendt som Storm P., der var en kendt figur i dansk kulturhistorie. Museets navn var tidligere Storm P. museet, men er i dag et samlede museum for humor og satire under Frederiksbergmuseerne.

Storm Frederiksberg Runddel, 2000 Frederiksberg

Thorvaldsens Museum

En hyldest til billedhuggeren Bertel Thorvaldsen, med en stor samling af hans værker samt malerier og andre kunstgenstande fra hans samtid.

Thorvaldsens Museum Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København

Scroll to Top
%d bloggers like this: